Hyppää sisältöön

Valtionhallinnon virastot linjaavat itse Koronavilkun lataamisesta työpuhelimiin

Julkaisuajankohta 28.8.2020 11.37
Tiedote

Valtionhallinnon organisaatiot linjaavat ja ohjeistavat itse tarvittaessa sovelluksen lataamisesta työpuhelimiin. Sovellus on todettu teknisesti ja tietoturvan osalta laadukkaaksi. Sovelluksen käytöstä ohjeistaa tarkemmin THL.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) uusi Koronavilkku-älypuhelinsovellus on tärkeä osa koronaviruspandemian torjuntaa. Sen avulla voidaan jäljittää mahdollisia tartuntaketjuja.

Traficom ja Valtori ovat arvioineet sovelluksen turvallisuuden ja todenneet sen teknisesti ja tietoturvan puolesta laadukkaaksi. Valtionhallinnon virastot linjaavat ja ohjeistavat työntekijöitään itse sovelluksen lataamisessa työpuhelimiin (ml. turvallisuusverkon eTUVE-laitteet) omien turvallisuuskäytäntöjensä mukaisesti.

Sovellus vain yhteen laitteeseen

THL:n ohjeen mukaan sovelluksesta on eniten hyötyä, kun se on käytössä henkilöllä yhdessä, enemmän käytössä olevassa mobiililaitteessa. Se on useimmiten henkilökohtainen laite, joka on matkassa vapaa-ajallakin.

Sovelluksen omistaa ja sen käytöstä ohjeistaa tarkemmin THL.

Lisätietoa

  • Oman viraston tietohallinto
  • Valtionhallinnon mobiililaitteet: Valtori, tuotepäällikkö Johannes Järvelä, [email protected]
  • Koronavilkku-sovellus: koronavilkku.fi ja THL, tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho, [email protected]

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun