Hyppää sisältöön

Kari Pessi Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin vakinaiseksi toimitusjohtajaksi

Valtori
Julkaisuajankohta 5.9.2014 10.40
Uutinen

Kari Pessi
Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin vakinaiseksi toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.10.2014 alkaen filosofian maisteri Kari Pessi.

Valtorin hallitus nimitti Pessin 48 hakijan joukosta virkaan. Pessillä on laaja ja monipuolinen ict- ja johtamiskokemus sekä ict-palveluliiketoiminnan johtamisesta että konsernin palvelukeskusorganisaation johtamisesta. Lisäksi hänellä on kokemusta muutosjohtamisesta toimitusjohtajatasolla.

Aiemmissa tehtävissään Pessin vastuulla on ollut Valtoria vastaavia julkishallinnon ja yksityisen sektorin suuria ja keskisuuria organisaatioita. Pessillä on hyvä tuntemus valtion toimialariippumattomista ict-tehtävistä, Valtorin asiakaskunnasta sekä toiminnan kehittämiselle asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi tarvittavista muutoksista.

Toimitusjohtajan tehtävänä on johtaa Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin toimintaa ja hallintoa viraston hallituksen antamien ohjeiden mukaisesti.

”Olemme kiitollisia vahvasta kiinnostuksesta tehtävää kohtaan. Pessi seuloutui ykköseksi edellytykset täyttävien hakijoiden joukosta, kun hakijoiden soveltuvuutta ja keskinäistä paremmuutta suhteessa avoinna olevaan virkaan selvitettiin tarkemmin haastatteluin ja testein.” sanoo Valtorin hallituksen puheenjohtaja Timo Valli.

”Toimitusjohtajan nimittämisen myötä Valtorin vastuulla olevassa ict-toiminnan muutosprosessissa laitetaan uusi vaihde silmään. Toimialariippumattomia ict-tehtäviä tehdään valtiolla jatkossa yhdessä uudella tavalla.”, hän jatkaa.

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa valtionhallinnon toimialariippumattomat ict-palvelut. Valtori huolehtii keskitetysti asiakkaiden tarpeiden pohjalta tarjoamiensa ict-ratkaisujen hankinnasta, toimivuudesta, ylläpidosta ja kehittämisestä. Näin valtionhallinnon organisaatiot voivat keskittyä omaan perustoimintansa ja siihen liittyvien tietojärjestelmien kehittämiseen. Tällä hetkellä virastossa työskentelee noin 430 henkilöä ja joulukuun loppuun 2015 mennessä noin 1 200.

Lisätietoja

Valtorin hallituksen puheenjohtaja Timo Valli
p. 040 502 0393
etunimi.sukunimi(at)vm.fi

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun