Hyppää sisältöön

Kansalaisen asiointitilin käyttäjämäärä ylitti 100 000 käyttäjän

Valtori
Julkaisuajankohta 18.11.2014 9.10
Uutinen

Kansalaisten ja viranomaisten väliseen viestintään tarkoitetun Kansalaisen asiointitilin käyttäjämäärä on lisääntynyt huomattavasti vuoden 2014 aikana. Lokakuun lopussa yli 100 000 kansalaista oli ottanut itselleen käyttöön Kansalaisen asiointitilin, kun vuoden 2014 alussa käyttäjiä oli noin 40 000.

Vuoden 2014 ja 2015 aikana Asiointitiliin liitetään lisää uusia palveluita, joiden odotetaan lisäävän käyttäjämääriä huomattavasti. Esimerkiksi poliisin uusissa verkkopalveluissa hyödynnetään kansalaisen asiointitiliä. Joulukuusta 2014 alkaen passi- ja henkilökorttihakemuksen voi laittaa vireille verkossa, ja tietyt hakemusta koskevat viestit lähetetään asiointitilille

Uusia palveluita Kansalaisen asiointitilille

Loka-marraskuussa Kansalaisen asiointitiliin on liitetty Peruspalvelukuntayhtymä Kallion sekä Oriveden, Valtimon ja Simon kuntien palveluja.

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio toimittaa Asiointitilin kautta toimielinpäätökset yhtymähallituksen, yksilö- ja henkilöstöjaoston käsitellyistä asioista, terveysvalvonnan, tutkimuslupa-asioiden, rekrytointien, rekisterihallinnon, hankintojen henkilöstöhallinnon sekä tila- ja huonevuokra-asioiden viranomais- ja viranhaltijapäätökset.

Simon, Oriveden ja Valtimon kunnat toimittavat Asiointitilin kautta viranhaltijapäätöksiä ja kokouspäätöksiä.

Asiointitilin käyttöliittymä skaalautuvaksi

Kansalaisen asiointitilin viimeisimmässä versiopäivityksessä Asiointitilin käyttöliittymä päivitettiin skaalautuvaksi eli responsiiviseksi. Tämä helpottaa palvelun käyttöä eri kokoisilla mobiilipäätelaitteilla. Nyt palvelun käyttöliittymä mukautuu automaattisesti käytettävän selainikkunan ja päätelaitteen koon mukaan ja Asiointitilin käyttäminen on helpompaa ajasta ja paikasta riippumatta.

Normaalissa selainkäytössä Asiointitilin sivu näkyy kuten ennenkin. Kun sivun koko on pienempi, osa sivun sisällöstä ladotaan muun sisällön jälkeen. Kun ikkunan koko menee vielä pienemmäksi, esim. alle 500px, ladotaan sivun sisältö esim. pankkivalintasivulla kahteen tai lopulta yhteen palstaan.

Lisätietoja

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

asiointitili[at]valtori.fi

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun