Hyppää sisältöön

JulkICTLabin palvelukonsepti muuttuu 1.7.2016 alkaen

Valtori
Julkaisuajankohta 29.4.2016 16.00
Uutinen

Julkishallinnon digitaalisten palveluiden kokeilu- ja kehitysympäristö tuotetaan Valtorin ja CSC:n yhteistyönä 

Julkisen hallinnon digitaalisten palveluiden kokeilu- ja kehitysympäristö JulkICTLabin palvelukonsepti muuttuu 1.7.2016 alkaen valtiovarainministeriön keskitetyn rahoituksen päättyessä. Jatkossa Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa kokeilu- ja kehityskäyttöön sopivan palvelukehitysympäristön yhteistyössä CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy:n kanssa.

JulkICTLab rakennettiin valtiovarainministeriön käynnistämänä kokeiluhankkeena 2013–2015. Vuoden 2016 alusta palvelu on tuotettu pysyvänä palveluna valtiovarainministeriön rahoituksella. Palvelun tuottamisesta on vastannut koko sen elinkaaren ajan CSC.

Valtorin ja CSC:n välinen yhteistyö tarjoaa luontevan polun tuottaa joustava palvelukehitysympäristö kattavasti valtionhallinnolle ja antaa paremmat mahdollisuudet toteuttaa polku kokeilusta tuotantoon”, toteaa Markus Rahkola valtiovarainministeriöstä.

Kehitysympäristöä tarvitsevat asiakkaat voivat ostaa Valtorilta kapasiteettipalveluita ja CSC:ltä kehittäjien työkaluja sekä kehitysprojektien sisältöön tai kehitysympäristön käyttöön liittyvää asiantuntijakonsultaatiota.  Muutos koskee myös jo käynnissä olevia JulkICTLab-projekteja.

Palveluun liittyvät tilaukset ja tilausten muutokset tehdään Valtorin asiakasvastaavien kautta.

Lisätietoja palveluista

Valtion tieto-  ja viestintätekniikkakeskus Valtori
Tuotevastaava Marko Altonen, p. 050 3314641
etunimi.sukunimi[at]valtori.fi

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy
Asiakkuuspäällikkö Kirsi Pispa, p. 050 5378604
etunimi.sukunimi[at]csc.fi

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa toimialariippumattomat ict-palvelut koko valtionhallinnolle. Valtori huolehtii keskitetysti, asiakkaiden tarpeiden pohjalta tarjoamiensa ict-ratkaisujen hankinnasta, toimivuudesta, ylläpidosta ja kehittämisestä. Näin valtionhallinnon organisaatiot voivat keskittyä omaan perustoimintansa ja siihen liittyvän tietotekniikan kehittämiseen.

Valtion tieto- ja viestintätekniikkapalveluiden järjestämistä koskevan lain perusteella Valtoriin siirretään noin 80 valtionhallinnon viraston ja laitoksen toimialariippumattomat ict-tehtävät vuosien 2014–2016 aikana. Siirtojen valmistuttua Valtorissa arvioidaan työskentelevän noin 1000 ict-ammattilaista. Valtorin vastuulle siirtyy noin 30–35  prosentin osuus valtionhallinnon ict-kuluista. Lisätietoja: www.valtori.fi

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy on edelläkävijä koulutuksen, tutkimuksen, kulttuurin ja julkisen hallinnon yhteentoimivuuden tekijänä. CSC tarjoaa suomalaisen tiedeyhteisön käyttöön myös Pohjoismaiden tehokkaimman laskentaympäristön, huippunopeat ja luotettavat tietoliikenneyhteydet sekä Suomen parhaat tieteen tietotekniikan asiantuntijat ja palvelut. CSC on voittoa tavoittelematon, opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnoima valtion erityistehtäväyhtiö. Lisätietoja: www.csc.fi

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun