Hyppää sisältöön

Harjoittelukokemuksia Valtorissa

Julkaisuajankohta 13.4.2018 15.52
Tiedote
Outi (vas.), Riku ja Maija

Harjoittelujakso on tärkeä nuorille – se on ensiaskel työelämään.

Riskienhallinnan harjoittelija: ”Paljon kontakteja tulevaisuutta ajatellen”

Maija Ronkainen opiskeli turvallisuusalaa Laurean ammattikorkeakoulussa. Maija suoritti opintoihinsa kuuluvan riskienhallinnan harjoittelun Valtorissa.

"Olen tehnyt erilaisia ohjeistuksia, tarkastuslistoja ja suunnitelmia liittyen palo- ja pelastusturvallisuuteen sekä henkilö- ja matkustusturvallisuuteen. Olen ollut myös turvallisuuspäällikön apuna muissa projekteissa."

Maija odotti saavansa Valtorissa monipuolista kokemusta turvallisuusalasta ja toive toteutui.

"Olen päässyt tutustumaan oman alani kaikkiin osa-alueisiin. Valtorissa on päässyt hyödyntämään koulussa oppimaansa. Minut on otettu joustavasti mukaan. Harjoitteluani on tuettu hyvin. Lisäksi olen saanut paljon uusia kontakteja. Suosittelen muillekin harjoittelupaikkaa etsiville."

Nyttemmin Maija työskentelee tietoturva-asiantuntijana Valtorissa.

Taloushallinnon harjoittelija: ”Sai tehdä niitä hommia, mitä varten on opiskellut”

Riku Lamberg opiskeli Jyväskylän kauppakorkeakoulussa pääaineenaan laskentatoimi. Riku oli ensin Valtorissa taloushallinnon harjoittelijana, jonka jälkeen työt jatkuivat taloussuunnittelijana. Harjoittelijana ollessaan Riku kertoo tehneensä samoja hommia kuin muutkin taloushallinnon työntekijät.

"Tein harjoittelun aikana asiakkaisiin liittyvää laskentaa sekä myyntilaskutusta ja hoidin Valtorin yleisiä talousasioita sekä autoin budjetoinnissa. Lisäksi olin mukana yhdessä järjestelmähankintaprojektissa. Sai tehdä niitä hommia, mitä varten on opiskellut. Älyttömän hyvää työkokemusta.”

Työtehtävien lisäksi myös oma tiimi saa kehuja.

"Meillä on hyvä ilmapiiri tiimin kesken ja mut on otettu todella hyvin vastaan.”

Rikun työt jatkuivat harjoittelujakson jälkeen Valtorissa. Nyttemmin hän työskentelee toisen työnantajan palveluksessa.

Kirjaamon harjoittelija: ”Monipuolinen käsitys asiakirjahallinnosta”

Outi Jalonen opiskelee Vaasan yliopistossa hallintotieteitä, pääaineenaan julkisoikeus. Valtorissa hän toimi korkeakouluharjoittelijana talous- ja hallintoyksikössä kirjaamossa ja yleishallinnossa.

"Tein asiakirjahallintoa, pyörittelin erilaisia sopimuksia ja asiakirjoja. Paljon oli ihan sopimusten muuttamista sähköiseen muotoon, kun olin myös kirjaajan sijaisena kesälomalla."

Outi sanoo saaneensa monipuolisen käsityksen asiakirjahallinnosta ja julkisen puolen kirjaamossa toimimisesta.

"Pystyin soveltamaan oppimaani myös työssä ja sain hyvän käsityksen siitä, minkälaista julkisen puolen organisaatiossa työskentely on."

Outi ei jatkanut enää harjoittelujakson jälkeen Valtorissa.

Timantti Työntekijäkokemus

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun