Hyppää sisältöön

Ammattiliitto Pron ICT-alan lakko tuo viivästyksiä mm. huoltotöihin

Julkaisuajankohta 21.4.2022 15.30
Tiedote

Ammattiliitto Pron ICT-alan lakko alkaa 25.4. ja päättyy 8.5.2022. ICT-alan sopimuksen piirissä on noin 12 000 toimihenkilöä ja asiantuntijaa. Se koskee kaikkia teleoperaattoreita, verkonrakennusyhtiöitä ja niiden alihankkijayrityksiä, joissa noudatetaan Pron ja Paltan välistä työehtosopimusta.

Valtorin toimintaan lakko vaikuttaa siten, että mm. joidenkin palvelujen huoltotyöt ja uusien palvelujen käyttöönotot saattavat viivästyä.

Suurin vaikutus on Valtorin yhdessä palvelutoimittajien ja niiden alihankkijoiden kanssa tuottamissa palveluissa. Esimerkiksi valtion yhteisen VY-runkoverkon ja Turvallisuusverkon runkoverkkopalvelun, toimitilojen tietoliikennepalvelujen (mm. Toimipisteen tietoliikennepalvelu Reitti) ja Etäyhteyspalvelu Kaukon huolto- ja muutostöihin voi tulla viivästyksiä. 

Palvelutoimittajat varmistavat nykyisten palveluiden toimivuuden ja häiriötilanteiden hoitamisen työvelvoitteiden avulla. Lakon vaikutukset näkyvät uusien palveluiden käyttöönotossa ja palvelutuotannon muutoksissa.

Valtori tiedottaa huolto- ja muutostöiden siirtämisestä normaaliprosessin mukaisesti erillisillä huolto- ja palvelutiedotteilla.

Lisätietoa:
Pro hylkäsi ICT-alan sovintoesityksen – lakko alkaa 25.4. | Ammattiliitto Pro 

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun