Hyppää sisältöön

Palvelukehityspäällikkö Heini Porra vaihtoi yliopistomaailmasta ICT-alalle

Julkaisuajankohta 10.4.2024 12.59
Tiedote
Ihmisiä kokoustamassa pöydän ympärillä, osa on etänä ja heidän kuvansa näkyy skriinillä, TV:n kuvaruudulla.
Kuvalähde: Valtori

Heini Porra asuu Pohjolan valkeassa kaupungissa Oulussa, joka kuuluu Pohjois-Pohjanmaahan. Viimeiset neljä vuotta hän työskenteli yliopistolla täydentävien opintojen ohjelmapäällikkönä, josta tie johti palvelukehityspäälliköksi Valtoriin.

Heini Porra on syntyjään Kalajoelta, joka on kuuluisa heikkasärjistä.

Heini Porra on syntynyt Kalajoella, joka tunnetaan Hiekkasärkistä.

 

Heini aloitti Valtorissa, Oulun toimipisteessä, viime tammikuussa. Hän kuvailee nykyistä työtään hyvällä tavalla haastavaksi ja organisaatiota mielenkiintoiseksi.

”Olin miettinyt jo jonkin aikaa, että haluaisin vaihtaa joko valtiolle tai kunnalle. Koin, että tie yliopistomaailmassa oli tullut päätökseen. Halusin urallani uusia haasteita. Pääsin Valtoriin, jolla on suuri vaikuttavuus ja joka on merkittävä ICT-toimia valtakunnallisesti”, hän kommentoi.

Palvelukehityspäällikön tehtävässä Heini pääsee hyödyntämään osaamistaan, jota on kertynyt niin pörssiyrityksestä kuin parista startup-yrityksestäkin yliopiston lisäksi.

”Valtorissa saan tehdä samaa kansantajuistamista, jota tein yliopistolla tieteen popularisoinnissa. Asiantuntijoillehan on arkipäivää puhua omalla ammattikielellään, jota kaikki eivät ymmärrä. Avaan asioita, mitä teemme.

Työhöni kuuluu myös idea- ja tarvehallinnan sujuvoittaminen, asiakaslähtöisyyden lisääminen ja asiakkaiden tarpeiden ymmärtäminen sekä prosessikehittäminen”, hän kuvailee.

Valtori on ollut Heinille positiivinen yllätys. ”Tuntui hienolta päästä uutena työntekijänä saman tien tiimipäiville tutustumaan uusiin työkavereihin. Se helpotti töiden aloittamista. Valtori toimii myös edelläkävijänä etätöiden mahdollistajana”, hän kiittelee.

Avannosta energiaa arkeen

Liikunta eri muodoissaan on Heinin sydäntä lähellä. ”Tänä talvena olen harrastanut avantouintia. Hyppään avantoon viilentämään ajatuksiani ja edistämään terveyttäni. Meillä on kodin vieressä avanto, jota olemme pitäneet auki tämän talven  olen käynyt säännöllisesti uimassa."

Asiantuntija- ja kumppanipalvelut Kehittäminen Työntekijäkokemus

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun