ICT-arkea on Valtorin podcast-sarja, jonka aiheet keskittyvät ajankohtaisiin kehittyviin palveluihin ja vastuullisuuteen. Keskustelijoina on Valtorin asiantuntijoita ja johtajia. Spotify-jaksoupotukset näkyvät hyväksyttyäsi evästeet.

Jakso 1: Asiakaslähtöiset pilvipalvelut

Valokuva Mira Holmroos-Kolari.

Kuva: Mira Holmroos-Kolari podcast-kuvauksissa (kuvalähde: Valtori)

Johtaja Mira Holmroos-Kolari kertoo, miten rakennetaan asiakaslähtöiset pilvipalvelut valtionhallinnossa. Podcastin kesto on 07.01. Tekstiversio podcastista.

Jakso 2: Ajankohtaiset tietoturvahaasteet

Valokuva Jouni Ritola ja Ville Vainikka.

Kuva: Studiolla Jouni Ritola ja Ville Vainikka (kuvalähde: Valtori)

Toisessa jaksossa käydään läpi ajankohtaisia tietoturvahaasteita, jossa keskustelijoina ovat Valtorin tietoturva-ammattilaiset Jouni Ritola ja Ville Vainikka. Podcastin kesto on 19.30. Tekstiversio podcastista.

Jakso 3: Vastuullisuus Valtorin toiminnassa

Valokuva Marja Rantala.

Kuva: Marja Rantala podcast-vieraana (kuvalähde: Valtori)

Podcastista selviää mm., mitä Valtorin toimitusjohtaja Marja Rantala ajattelee valtionhallinnon palvelujen kehittämisestä yhdessä asiakkaiden kanssa. Miten vastuullisuus näkyy automatisaation ja digitaalisten palvelukanavien kehittämisessä sekä jatkuvuuden turvaamisessa? Podcastin kesto on 11.05. Tekstiversio podcastista.

Jakso 4: Green IT Valtorissa

Valokuva Petri Ekman.

Kuva: Petri Ekman podcast-studiolla (kuvalähde: Valtori)

Pilvisiirtymän ja monipaikkaisen työn myötä tulevat haasteet arjen ICT-työvälineiden elinkaarenhallintaan ja palvelujen tuottamiseen. Miten toteutetaan Green IT:tä Valtorissa? Kuinka paljon laitteita menee kierrätykseen? Kuuntele yksikönpäällikkö Petri Ekmanin haastattelu. Podcastin kesto on 4.38. Tekstiversio podcastista.

Jakso 5: Valtion yhteinen julkaisualusta YJA

Valokuva Taina Hyytiäinen.

Kuva: Tuotepäällikkö Taina Hyytiäinen (kuvalähde: Valtori)

Yhteinen julkaisualusta YJA on valtionhallinnon alusta julkisille verkkosivustoille: tämän palvelun päälle asiakkaat voivat rakentaa omat sivustonsa. "Palvelu on tuotettu asiakkaiden viestintätarpeisiin ja verkkoviestintä on tärkeä viestinnän alue”, kertoo tuotepäällikkö Taina Hyytiäinen. Podcastin kesto on 6.43. Tekstiversio podcastista.

Jaksot 6 ja 7: Mobiililaitteet ja tietoturvallisuus

Valokuva Mikko Nurminen ja Petteri Virtanen.

Kuva: Palvelupäällikkö Mikko Nurminen ja tietoturva-arkkitehti Petteri Virtanen (kuvalähde: Valtori)

Jakso 6: Miten varmistetaan tietoturvallisuus 35 000 valtion mobiililaitteen hallinnassa? Kuinka automatisaatio tukee laitteiden kierrätystä? Kuuntele palvelupäällikkö Mikko Nurmisen ja tietoturva-arkkitehti Petteri Virtasen haastattelu. Podcastin kesto on 14.18. Tekstiversio podcastista.

Jakso 7: Asiantuntijavinkit mobiililaitteiden tietoturvalliselle käytölle. Kuinka lataat sovelluksia tietoturvallisesti? Kuuntele Mikko Nurmisen ja Petteri Virtasen haastattelu. Podcastin kesto on 9.54. Tekstiversio podcastista.