Hoppa till innehåll

FM: Tero Latvakangas utnämnd till verkställande direktör för Valtori

Utgivningsdatum 22.4.2021 14.04 | Publicerad på svenska 22.4.2021 kl. 14.11
Pressmeddelande
Foto.
Bild: Tero Latvakangas (bildkälla: Valtori)

Statsrådet har utnämnt diplomingenjör Tero Latvakangas till verkställande direktör för Statens center för informations- och kommunikationsteknik Valtori. Latvakangas arbetar för närvarande som produktionsdirektör för Valtori.

”Valtori har en betydande roll som producent av IKT-tjänster inom statsförvaltningen, och det är en fin möjlighet att få leda verket. Tillsammans med Valtoris anställda och andra parter kommer jag fortsättningsvis att målmedvetet reformera Valtori. Jag är övertygad om att vi genom långsiktigt och systematiskt arbete kan vidareutveckla Valtors förmåga att producera högklassiga, säkra och kostnadseffektiva IKT-tjänster som svarar mot användarnas föränderliga behov", berättar Latvakangas.

Latvakangas arbetar för närvarande som produktionsdirektör för Valtori. Före det har Latvakangas bland annat arbetat som chef för enheten för datakommunikation och användningstjänster vid Valtori samt i olika ledningsuppgifter inom IKT-serviceproduktionen vid Tieto Abp.

Valtori är ett ämbetsverk inom finansministeriets förvaltningsområde som producerar icke branschspecifika IKT-tjänster inom statsförvaltningen samt informations- och kommunikationstekniska tjänster och integrationstjänster som uppfyller kraven på hög beredskap och säkerhet.

Latvakangas utnämndes till tjänsten från och med den 1 maj för en tid av fem år.

Ytterligare information:

Päivi Nerg, understatssekreterare, tfn 02955 30149, paivi.nerg(at)vm.fi

Mera information om Valtori

Bekanta dig med vår verksamhet.

Beställ nyheter

Beställ Valtoris nyheter och bloggar till din e-post.

Tillbaka till toppen