Hoppa till innehåll

Marja Rantala utnämnd till verkställande direktör för Valtori

Utgivningsdatum 20.12.2022 15.34 | Publicerad på svenska 4.1.2023 kl. 14.15
Pressmeddelande
Marja Rantala.
Bild: Marja Rantala (bildkälla: Ilona Savola)

Statsrådet har utnämnt politices magister Marja Rantala till verkställande direktör för Statens center för informations- och kommunikationsteknik Valtori.

Rantala är för närvarande dataadministrationsdirektör vid Lantmäteriverket.

"Jag väntar ivrigt på att ta över uppgiften som verkställande direktör för Valtori. Valtori har en central roll som möjliggörare av en kundorienterad digitalisering inom statsförvaltningen. Till min glädje har samarbetet mellan kunderna och även samarbetet med Valtori stärkts under den senaste tiden. Jag vill för egen del stärka detta samarbete i min nya roll”, säger Marja Rantala. 

Rantala har arbetat vid Lantmäteriverket med olika uppgifter sedan 2002. Hon har bland annat varit överdirektör för IT-servicecentralen och dataadministrationsdirektör. Hon har också arbetat som utvecklingsdirektör för Statistikcentralen. 

Valtori är ett ämbetsverk inom finansministeriets förvaltningsområde som producerar icke branschspecifika IKT-tjänster inom statsförvaltningen samt informations- och kommunikationstekniska tjänster och integrationstjänster som uppfyller kraven på hög beredskap och säkerhet.

Statsrådet fattade beslut om utnämningen tisdagen den 20 december. Rantala utnämndes till tjänsten för perioden 1 januari 2023–31 december 2027.

Ytterligare information:

Jarkko Levasma, IKT-direktör, tfn 0295 530 117, jarkko.levasma(at)gov.fi

Mera information om Valtori

Bekanta dig med vår verksamhet.

Beställ nyheter

Beställ Valtoris nyheter och bloggar till din e-post.

Tillbaka till toppen