Hoppa till innehåll

Projektitoiminnan kehittäminen Valtorissa

Julkaisuajankohta 27.6.2018 13.00
Tiedote

Olemme aloittaneet projektikulttuurin kehittämisen Valtorissa

Aloitin Valtorin projektitoimiston päällikkönä virallisesti 1.5.2018 vappupäivänä. Olen Suomen Projekti-Instituutin sertifioima projektitoiminnan kehittäjä ja PMO manager (CPMO) ja IPMA B sertifioitu ohjelmajohtaja. Olen myös YAMK-projektijohtamisen insinööriopiskelija (MBA), josta valmistun tänä vuonna.

Valtorin projektitoimisto (PMO) käynnistettiin 1.5.2018. Tunnistimme, että projektitoimistoa tarvitaan johtamaan projektitoimintaa, parantamaan projektitoiminnan laatua sekä tukemaan projekteissa työskenteleviä.

PMO:n toiminta on alkanut projektitoiminnan kehittämisohjelman suunnittelulla. Samalla olemme ottaneet käyttöömme projektijohtamismallin, joka tarkoittaa käytännössä projektiehdotusten valmistelua ja päätöksentekoa eri salkkuryhmissä kohti projektin asettamista ja suunnittelua.

Mikä on projektikulttuuri ja mistä se koostuu?

Organisaation projektikulttuuri koostuu kolmesta tärkeästä osa-alueesta; johtamiskäytännöistä ja siihen liittyvästä tuesta, projektijohtamisen prosesseista ja työkaluista sekä henkilöstön osaamisesta.

Organisaation rakenteet, johtamiskäytännöt ja tuki

Valtorin projektijohtamismalli perustuu Projekti-Instituutin Leijona-malliin. ”Leijona-projektijohtamismalli on Suomen Projekti-Instituutin kehittämä hankkeiden ja projektien johtamisen menetelmä. Se on tehty julkishallinnon tarpeisiin ja se perustuu ABC ProjektijohtamismalliinTM, jolla on yli 60 käyttäjäorganisaatiota.”

Olemme käynnistäneet salkkuryhmät ja -johtoryhmätoiminnot

Kesäkuun alussa Valtorin salkkujohtoryhmä linjasi, mikä on Valtorissa projekti. Tämä on oleellista, jotta osaamme asettaa oikeita projekteja. Organisaation tulee pystyä rajaamaan linja- ja projektityö. Olemme liittäneet projektit Valtorin strategiaan, näin ollen pystymme seuraamaan Valtorin strategian toteutumista projektisalkun avulla.

Salkkuryhmien lisäksi meillä on salkkujohtoryhmä. Salkkujohtoryhmä kokoontuu joka toinen viikko ja on ainoa projekteja asettava elin. Tiesithän, että salkunhallinnan ja projektien käynnistyksen tärkein toiminto on resurssienhallinta? Ilman resurssienhallintaa emme pysty päättämään, mitä projekteja seuraavaksi on mahdollista käynnistää.

Seuraavaksi, kesälomien jälkeen, lähdemme tarkentamaan projektinhallinnan prosesseja sekä otamme käyttöömme uuden välineen ideoiden ja tarpeiden käsittelyyn, salkunhallintaan, projektinhallintaan ja resurssienhallintaan. Ennen välineen käyttöönottoa meidän tulee tarkentaa prosesseja ja toimintamalleja, jotta välineen käyttöönotto onnistuu ja palvelee meitä. Lisäksi henkilöstön osaamisen kehittäminen alkaa kesälomien jälkeen.

Loppukaneetti projektin ytimestä

Projektissa tehdään aina jotain ainutkertaista, erikoislaatuista ja projektin lopputulos tarkoittaa aina muutosta. Muutos vaatii onnistuakseen riittävää muutosviestintää ja muutosjohtamista. Siten projektin elinkaaren aikana – alusta loppuun – on tärkeää tunnistaa projektiin liittyvät sidosryhmät ja miettiä, miten sidosryhmille viestitään.

Kesälomani alkoi. Nyt on aikaa hetken hengähtää ja kerätä voimia syksylle – jota odotan innolla! Toivon yhteydenottoja projektitoiminnan kehittämisen ja verkostoitumisen merkeissä. Lähetä viesti projektitoimisto[at]valtori.fi.

Hyvää ja aurinkoista kesää kaikille!

Sari Stenman työskentelee projektitoimiston päällikkönä Valtorin Palvelut -yksikössä. Hän vastaa projektitoimiston toiminnasta ja projektitoiminnan kehittämisestä Valtorissa.

Sarilla on usean vuoden työkokemus erilaisten projektien ja hankkeiden johtamisesta sekä yli kahdenkymmenen vuoden kokemus työskentelystä valtionhallinnossa.

 

Mera information om Valtori

Bekanta dig med vår verksamhet.

Beställ nyheter

Beställ Valtoris nyheter och bloggar till din e-post.

Tillbaka till toppen