Erilaiset tietoturvapalvelut varmistavat vaatimusten mukaisuuden toteutumista. Samalla ne suojaavat ja valvovat paikallisia-, hybridi- ja pilvituotantoympäristöjä. Tietoturvapalvelumme ovat luotettavia ja kustannustehokkaita.

Valtorista asiakkaamme voivat hankkia:

Päätelaite- ja palvelinsuojapalveluja 

  • Asiakas saa kustannustehokkaat ratkaisut päätelaitteiden ja palvelimien suojaukseen. 
  • Esimerkiksi Työasemasuoja tarjoaa työasemille kehittyneet työkalut tietoturvauhkien torjumiseen ja niiden hyväksikäytön estämiseen. 

Palveluympäristön tietoturvapalveluja 

  • Kustannustehokkaita ratkaisuja toimintaympäristön haavoittuvuudenhallintaan, verkon havainnointiin ja hyökkäyksenestoon.
  • Yleisimmin käytössä oleva palvelu on nimeltään Lokienhallinta. Sen avulla kerätään, säilötään ja haetaan turvallisesti asiakkaan tietojärjestelmien tuottamaa lokitietoa. 

Valvontapalveluja

  • Asiakas saa valvomotoiminnallisuudet myös niihin tietojärjestelmiin, laitteisiin ja ratkaisuihin, joita ei muuten hanki Valtorilta palveluna. 
  • Yleisimmin käytetyt valvontapalvelut ovat Valvontapalvelu NOC ja Valvontapalvelu SOC. NOCin tavoitteena on turvata palvelujen saatavuus, esim. käyttäjän kirjautuminen. SOCin taas asiakkaan toimintaympäristön käytettävyys, luotettavuus ja eheys. 

Verkon tietoturvapalveluja

  • Esimerkiksi Verkkosuoja WAAP suojaa Valtorin asiakkaiden julkisia verkkopalveluja ja ohjelmistojen rajapintoja (API) verkkohyökkäyksiltä. Palvelut pysyvät turvassa, ja niitä voidaan sujuvasti käyttää myös mahdollisten palvelunestohyökkäysten aikana.

Pilven tietoturvapalveluja

  • Esimerkiksi Pilviturva ZTNA suojaa etäkäyttöä pilvihallitusti. Tietoliikenne voidaan julkaista käyttäjän päätelaitteelle turvallisesti, paikkariippumattomasti ja huomaamattomasti. Palvelu mahdollistaa luopumisen muista VPN-ratkaisuista. 

Lue ajankohtaista Tietoturvapalveluista

Läppärin takana istuu vaaleansinisessä paidassa mies. Hänestä näkyy vain ylävartalo ja kädet. Toinen käsi on näppäimistöllä ja toinen avoimena ylöspäin. Avoimessa kädessä mies kannattelee graafia, johon on rakennettu pilven ympärille, mitä pilvipalvelu sisältää.

Turvaa pilvestä – uusilla tietoturvapalveluilla sujuvuutta päätetyöskentelyyn

Valtorin Tori-palvelujen valikoima on täydentynyt uusilla tietoturvapalveluilla. Verkkosuoja WAAP, Pilviturva ZTNA ja Mobiilisuoja Pilvi suojaavat käyttäjän laitteita eri tasoisilta uhilta sekä reaaliaikaisesti että proaktiivisesti. 

Lue lisää

Kokoushuone kuvattu käytävältä päin ja lasioven läpi näkyy muutamia ihmisiä istumassa kokouksessa.

Mitä tapahtuu Valtorin tietoturvavalvomossa?

Kyberturvallisuuskeskusteluissa nousee nykyään nopeasti esiin lyhenne "SOC", joka ei välttämättä kyberkuplan ulkopuoliselle kerro vielä mitään. Kyberturvallisuuden maailmassa tuolla akronyymillä viitataan siis "Security Operations Centeriin", joka taas useimmin kääntyy suomeksi muotoon tietoturvavalvomo. 

Lue lisää

Päivitys: Verkkohyökkäykset eivät vaikuta Valtorin palveluihin

Hyökkäysliikenteen vaikutukset ja estotoimet näkyivät alkuviikosta 38 joiltakin osin valtion yhteisissä IT-palveluissa, vaikka varsinaiset kohteet ovat toisaalla.

Lue lisää

Virtuaalisesta toimintaympäristöstä visioitu jo 40 vuotta sitten

Ennen kuin valtiot alkoivat puhua vakavissaan kyberavaruudesta, oli termi tuttu lähinnä William Gibsonin romaanista Neuromancer.

Lue lisää

Valtorin ISO27001 seuranta-arvioinnissa jälleen onnistunut tulos

KPMG:n IT-sertifiointi toteutti Valtorille ISO 27001 -standardin mukaisen kokonaisturvallisuuden hallintajärjestelmän seuranta-arvioinnin.

Lue lisää

Mies istuu pöydän ääressä, tietokone ja puhelin vieressään ja pitää kädessään pilveä, jossa on eri ikoneja, yhdessä lukon kuva.

Uudet pilvihallitut tietoturvapalvelut: kehittynyttä suojaa tuntemattomien ja tunnettujen uhkien torjumiseen

Valtorin uudet Työasemasuoja Pilvi ja Mobiilisuoja Pilvi -palvelut tarjoavat Windows- ja MacOS-työasemille sekä iOS- ja Android-mobiililaitteille tarvittavat työkalut tuntemattomien ja tunnettujen tietoturvauhkien havaitsemiseen ja torjumiseen. 

Lue lisää

Työpisteen äärellä istuu asiantuntija ja hänen edessään, sermin takana, seisoo toinen asiantuntija.

Digiturva on tekoja – Tiedä, mitä asennat tietokoneellesi

Pari vuotta sitten kuuntelin puheenvuoroa, jossa käsiteltiin vastuuta. Kehittynyt IT tarjoaa tekoälyn, automaation ja nopean datan prosessointinsa ansiosta aivan uusia mahdollisuuksia käsitellä ihmisistä kerättävää tietoa.

Lue lisää

Asiantuntija ojentamassa kannettavaa tietokonetta toiselle henkilölle toimistotilassa.

Maanmittauslaitos otti kolme Valtorin palvelua käyttöön nopealla aikataululla – opit jaettavaksi

Viime kevään aikana Maanmittauslaitoksen (MML:n) 1 700 hengen organisaatiossa otettiin käyttöön Valtorin tuotteistetuista palveluista Viestintätekniikkapalvelut Pilviviesti, Mobiililaitepalvelu Mobiili Pilvi ja Sisäisen viestinnän julkaisualusta Sivi.  

Lue lisää

Valtori Akatemia: Hakuaika on 19.9.–17.10.2022.

Haku Valtori Akatemiaan on alkanut: Harjoitteluohjelman avulla koulutetaan Valtorille IT-asiantuntijoita 

Vuoden 2023 tammikuussa alkavan Valtori Akatemian haku käynnistyi. Kuusi kuukautta kestävään ohjelmaan valitaan noin 30 akatemialaista. 

Lue lisää

Ihmisiä keskustelemassa pöydän ympärillä.

Panostus kyberturvallisuuteen: Valtori tarjoaa Lokienhallinta-palvelua joustavasti eri kokoisille asiakkailleen

Valtori pystyy nyt tarjoamaan asiakkailleen kattavat ratkaisut lokienhallintaan skaalautuvalla palvelulla, joka on osa tieto- ja kyberturvallisuuden valvontaa ja vaatimuksenmukaisuutta.

Lue lisää