Hyppää sisältöön

Tietosuojaseloste

Valtorin verkkosivujen palaute ja tiedotetilaus

1. Rekisterinpitäjä

Nimi: Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Osoite: Vapaudenkatu 58, 40100 Jyväskylä

Muut yhteystiedot: puh. 0295 50 4000 (vaihde), kirjaamo@valtori.fi

2. Rekisterin yhteyshenkilö

Nimi: Paula Kovanen, Valtorin viestintä

Puhelin: 0295 50 4000 (vaihde)

Sähköposti: viestinta@valtori.fi 

3. Valtorin tietosuojavastaavan yhteystiedot

Nimi: Aapo Immonen

Puhelin: 0295 50 5029

Sähköposti: tietosuoja@valtori.fi

4. Rekisterin nimi Valtorin verkkosivujen palaute ja tiedotetilaus
5. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Henkilötietoja käytetään sivuston Anna palautetta -lomakkeen kautta saatujen palautteiden käsittelyyn sekä sivuston Tilaa aineistoja -lomakkeen kautta tilattujen aineistojen toimittamiseen tilaajan sähköpostiin. 

Rekisteri perustuu valtori.fi-sivuston palautteisiin ja tilauksiin.

Sivuston kävijäseurantaan käytetään Google Analyticsiä, josta saatavan tiedon perusteella kehitetään sivustoa.

6. Rekisterin tietosisältö Nimi, sähköpostiosoite
7. Säännönmukaiset tietolähteet Palautteen antaja itse antaa tietonsa Anna palautetta -lomakkeelle ja aineistojen tilaaja Tilaa aineistoja -lomakkeelle.
8. Tiedon säilytysaika

Anna palautetta -lomakkeen kautta saadut palautteet säilytetään valtori.fi-sivuston julkaisujärjestelmässä, minkä lisäksi ne siirretään valtori.fi-sivuston julkaisujärjestelmästä automaattisesti Valtorin toiminnanohjausjärjestelmään käsiteltäviksi Valtorin palauteprosessin mukaisesti.

Anna palautetta -lomakkeen tietosisällöt valtori.fi-sivuston julkaisujärjestelmässä poistetaan kolmen kuukauden välein (tammi-, huhti-, heinä- ja lokakuun ensimmäisten täysien viikkojen aikana) ja Valtorin toiminnanohjausjärjestelmässä Valtorin sidosryhmärekisteri -nimisen tietosuojaselosteen mukaisesti.

Tilaa aineistoja -lomakkeen tietosisällöt säilytetään valtori.fi-julkaisujärjestelmässä niin kauan kunnes tilaaja sen itse peruuttaa.

9. Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Tietoja ei luovuteta.

10. Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle Tietoja ei siirretä EU:n tai Etan ulkopuolelle.
11. Rekisterin suojauksen periaatteet

A. Manuaalinen aineisto
Ei manuaalista aineistoa.

B. Digitaalisesti käsiteltävät tiedot
Digitaalisesti käsiteltävien tietojen käyttöoikeudet on rajoitettu, tiedot ovat ainoastaan niitä työtehtävissään tarvitsevien käytettävissä.

Tietosuojasta huolehditaan Valtorin voimassa olevan suojauskäytännön mukaisesti.

12. Rekisteröidyn oikeudet

A. Tarkastusoikeus

EU 2016/679:n 15. artiklan mukaan rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa rekisterissä olevat tietonsa. Pyyntö osoitetaan kohdassa 1 olevalle taholle.

B. Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

EU 2016/679:n 77. artiklan mukaan rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle tietosuojavaltuutetun toimistoon jos hän katsoo, että henkilötietojen käsittelyssä rikotaan asetusta.

C. Oikeus vaatia tiedon korjaamista

EU 2016/679:n 16. artiklan mukaan rekisteröidyllä on oikeus vaatia rekisterissä olevan itseään koskevan virheellisen tiedon korjausta. Pyyntö osoitetaan kohdassa 1 olevalle taholle.

D. Oikeus pyytää tietojen poistamista

EU 2016/679:n 17. artiklan mukaan rekisteröidyllä on oikeus saada rekisterinpitäjä poistamaan rekisteröityä koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä. Pyyntö osoitetaan kohdassa 1 olevalle taholle. Oikeutta poistaa tiedot ei sovelleta kuitenkaan kaikissa rekistereissä, ja rekisterinpitäjän on annettava kirjallinen selvitys perusteistaan, jos pyyntöä ei toteuteta.

E. Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

EU 2016/679:n 20. artiklan mukaan rekisteröidyllä on oikeus siirtää henkilötietonsa järjestelmästä toiseen, edellyttäen että käsittely perustuu suostumukseen tai sopimukseen, ja että se tehdään automaattisesti. Rekisteröidyllä on myös oikeus saada siirrettyä tietonsa suoraan rekisterinpitäjältä toiselle, mikäli se on teknisesti mahdollista. Pyyntö osoitetaan kohdassa 1 olevalle taholle. Oikeutta siirtää tiedot järjestelmästä toiseen ei sovelleta kuitenkaan kaikissa rekistereissä, ja rekisterinpitäjän on annettava kirjallinen selvitys perusteistaan, jos pyyntöä ei toteuteta.

 

Henkilötietojen pyyntölomake

Tältä sivulta löytyvät tietosuojaselosteet Valtorin henkilörekistereistä. Jos haluat tehdä tietopyynnön koskien henkilötietojasi joissakin näistä rekistereistä, täytä ja allekirjoita ”Henkilötietojen pyyntölomake” ja toimita se Valtorin kirjaamoon joko kirjaamo@valtori.fi tai Lintulahdenkatu 5A, 00580 Helsinki.

Henkilötietojen pyyntölomake

Valikko